Sisteme de Umbrire

Sistemul de umbrire

Există două tipuri de sisteme e umbrire: sistem interior și sistem exterior.

Sistemul de umbrire interior – este un mod perfect de a oferi design-ului un alt aspect, de a conferi rafinament și confort. Sistemul de umbrire interior oferă posibilitatea de a regla și a alege nivelul de protecție solară și luminozitate a camerei.

Sistemul de umbrire exterior – vă va proteja nu doar împotriva razelor de soare, dar și împotriva ploii. Un astfel de sistem va crea confort, se va încadra perfect în compoziția design-ului, și de asemenea, are un aspect elegant și stilat.

 

Tipurile sistemelor de umbrire

Diversitatea sistemelor și tipurilor de montare permite alegerea unei construcții cu adevărat excepționale. După necesitate, putem realiza sistemul de umbrire la comandă conform parametrilor individuali.

Compania Gardecor vă propune o gamă largă de sisteme de umbrire. Este cea mai nouă tendință a design-ului contemporan, care permite reglarea luminozității camerei așa cum vă doriți.

Vă prezentăm următoarele tipuri de sisteme de umbrire interioare:

  • Jaluzele rulante
  • Jaluzele japoneze
  • Jaluzele plisate
  • Jaluzele verticale
  • Jaluzele orizontale

 

Tipuri de sisteme de umbrire exterioare:

  • Umbrele de exterior
  • Marchize
  • Pergole
  • Jaluzele exterioare
  • Rolete

 

Umbrele de exterior

Umbrelele de exterior asigură o protecție fiabilă împotriva razelor de soare și precipitațiilor atmosferice. Umbrelele de exterior se potrivesc perfect terasei de vară, cafenelei sau piscinei. Avantajele umbrelelor constă în faptul că pentru instalarea lor nu este necesară construirea unui foișor sau șopron. De asemenea, umbrela poate fi întotdeauna pusă într-o încăpere, deoarece aceasta ține puțin loc.

Marchize

Marchizele reprezintă un sistem modern multifuncțional destinată pentru protecția împotriva soarelui și ploii. Acestea completează interiorul caselor de locuit, cafenelelor, vitrinelor, restaurantelor, magazinelor și creează o atmosferă confortabilă.

La alegerea marchizei se ține cont de toate detaliile: scopul utilizării, culoarea și forma acesteia.

 

Marchize pentru vitrine

Marchizele pentru vitrine se aseamănă cu un acoperiș plat. Acestea sunt montate în peretele clădirii la un unghi de 45 de grade, pentru a asigura protecție împotriva razelor de soare. În același timp, astfel de marchize nu acoperă priveliștea de peste geam. Se fixează în orice poziție posibilă. Elementul lor pe care le face diferite de marchizele mobile este unul constructiv – un suport orizontal, care este orientat către suprafața peretelui.

 

Marchize mobile

Marchizele mobile pot fi utilizate ca draperie. Acestea se pot îndepărta de peretele clădirii la o distanță de 6,5 metri. Suprafața umbrei se reglează cu ajutorul unui mecanism automat sau manual. Unghiul maxim de înclinare – 40 de grade. Procesul de pliere este unul simplu. Atunci când se strâng, sunt aproape invizibile. Greutatea mică, flexibilitatea și multifuncționalitatea sistemului sunt avantajele principale a marchizelor mobile. Constituie o soluție perfectă pentru terasa de vară și cafenea.

 

Marchize Cupole

Marchizele cupole combină înaltul nivel de protecție împotriva luminii soarelui cu aspectul exterior elegant. Anume astfel de marchize se folosesc frecvent la decorarea exteriorului clădirilor, în același timp protejând suprafața pereților împotriva decolorării. Carcasa se strânge ușor datorită balamalelor trainice din plastic.

 

Marchizele verticale

Primele în topul tendințelor de pe piața draperiilor din pânză. Marchizele verticale reprezintă o alternativă optimă pentru clădirile cu o suprafață întinsă din sticlă (vitrinele magazinelor, centrelor comerciale).

 

Pergole

Pergolele sunt practice, sigure și în același timp, frumoase și elegante. Sunt utilizate pe larg la amenajarea restaurantelor, teraselor de vară, și de asemenea, pentru acoperirea suprafețelor din curte.

Pergolele au funcția unui acoperiș retractabil pentru terasă, teren de vară sau verandă. Pergolele se fixează de o ramă instalată suplimentar sau direct de perete. Pentru umbrire se folosește pânză acrilică sau pânză PVC tratată cu pulbere de teflon, rezistentă la razele UV, diferențe de temperatură și umiditate.

Există două tipuri de pergole: retractabile și bioclimatice.

Pergolele retractabile Suntech (producător Turcia) clasa Premium este un produs bine cunoscut în lume. Pergola Suntech este trainică și are un aspect prezentabil. Pergolele sunt utilizate pentru protecție împotriva soarelui, ploii, ninsorii și a grindinei a suprafețelor deschise în aer liber: piscine, cafenele, restaurante, platouri de dans și pe teritoriul vilelor.

La dorință, sistemele Suntech se dotează cu un motor care retractează pânza impermeabilă sau cea iluminată. Adițional, se aplică acoperirea părților laterale cu sticlă.

Există următoarele tipuri de pergole retractabile Suntech:

EVA

Suprafața maximă de umbrire – 56 m2

Dimensiuni maxime: lungime – 13 m, lățime – 5 m.

NOVO

Sunt cele mai populare pergole ale companiei Suntech. Pe o parte sunt fixate de peretele clădirii, iar pe cealaltă parte se sprijină de stative verticale. Sunt dotate cu un sistem de securitate unic împotriva pătrunderii apei.

Suprafața maximă de umbrire – 91m2

Dimensiuni maxime: lungime – 7 m, lățime – 13m.

 

PURE

Suprafața maximă de umbrire – 130 m2

Dimensiuni maxime: lungime – 13 m, lățime – 10 m.

LUNA

Toate părțile pergolelor LUNA se instalează pe stative verticale. Sunt dotate cu un sistem de securitate unic împotriva pătrunderii apei.

Suprafața maximă de umbrire – 104 m2

Dimensiuni maxime: lungime – 8 m, lățime – 13 m.

RADIAN

Pergolele arhitecturale RADIAN sunt destinate umbririi suprafețelor mari și se deosebesc prin elemente îndoite care fixează cortul. De obicei, pe o parte sunt fixate de peretele clădirii, iar pe cealaltă parte se sprijină de stative verticale. Sunt dotate cu un sistem de securitate unic împotriva pătrunderii apei.

Suprafața maximă de umbrire – 104 m2

Dimensiuni maxime: lungime – 8 m, lățime – 13 m.

 

SMOOTH

Suprafața maximă de umbrire – 130 m2

Dimensiuni maxime: lungime – 13 m, lățime – 10 m.

Caracteristicile acestui model: sistemul de drenaj, aerofil (sistem de umbrire suplimentar)

 

Avantajele pergolei

 Inițial, pergolele au servit drept loc ferit de soare. Dar în prezent, acestea sunt folosite pentru a conferi spațiului o atmosferă deosebită și un aspect prezentabil. Lângă pergole, pot fi crescute plante cățărătoare, care treptat vor acoperi construcția. Dacă vom instala niște pereți mici din lemn cu structură de plasă la baza suporturilor pergolei, putem crea o cameră verde, care va deveni un loc de odihnă minunat. Un alt avantaj al pergolei – poate fi folosită ca delimitare de interior, care vă va ajuta să vă ascundeți de privirile străine.

 

By |2018-11-20T07:04:00+00:00octombrie 29th, 2018|Blog|